Web Analytics Made Easy - Statcounter

طبق اعلام کارگروه هماهنگی شرایط اضطراری آلودگی هوا با توجه به شدت آلودگی هوای تهران فردا محدوده طرح زوج و فرد از درب منزل توسط شهروندان رعایت و فعالت بدنی در زنگ ورزش مدارس ممنوع اعلام شد.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی استانداری تهران، در جلسه کارگروه هماهنگی شرایط اضطراری آلودگی هوا که امروز در محل استانداری تهران به ریاست معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری تهران و با حضور تمام اعضای کارگروه تشکیل شد، با توجه به گزارش اداره‌کل هواشناسی و تأکید دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی مبنی بر پایداری جو و گزارش مرکز پایش آلودگی هوای محیط‌زیست و شرکت کنترل کیفیت هوای شهرداری تهران، حداکثر تا ظهر فردا چهارشنبه مقرر شد تمام محدودیت‌های شرایط هشدار موضوع دستورالعمل شرایط اضطرار آلودگی هوا برای روز چهارشنبه مورخ 14 آذرماه اعمال شده و تمام دستگاه‌های اجرایی و اقشار مردم همکاری لازم را به عمل آورند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین با توجه به اعمال محدودیت‌ها در این روز مقرر شد:

محدوده طرح زوج و فرد از درب منزل توسط شهروندان رعایت شود.

مشارکت عمومی و خودداری از هرگونه فعالیت از جمله روشن کردن آتش در معابر، سوزاندن لاستیک، عملیات قیرکاری، عمرانی و مانند آن که منجر به افزایش آلودگی هوا می‌شود ممنوع است.

بیماران قلبی و ریوی و مبتلا به آسم از هرگونه فعالیت‌های بدنی به ویژه در فضای باز خودداری کنند.

شهروندان از خروج غیرضرور از منزل خودداری کنند.

رعایت الگوی مصرف سوخت و دقت لازم در استفاده از وسایل حرارتی همچون آبگرمکن، بخاری و تأسیسات گرمایشی به منظور جلوگیری از افزایش بی‌رویه درجه حرارت در فضاهای مسکونی، تجاری و اداری ضروری است.

شهروندان حدالامکان در استفاده از وسایل نقلیه شخصی و استفاده از وسایل حمل و نقل همگانی خودداری کنند.

رانندگان در هنگام سوخت‌گیری در جایگاه‌ها به منظور جلوگیری از سرریزشدن بنزین و سایر سوخت‌ها دقت لازم را داشته باشند.

انجام اقدامات پیشگیرانه به دانش‌آموزان مانند کاهش حضور دانش‌آموزان در فضای باز و کاهش فعالیت‌های بدنی اطلاع‌رسانی‌های لازم صورت گیرد.

کنترل خودروهای فاقد برگه معاینه فنی و تشدید اعمال قانون در مورد تردد خودروها و به ویژه کامیون‌ها و موتورسیکلت‌هایی که آلایندگی قابل رؤیت دارند توسط پلیس راهور؛

با منابع آلاینده مستقر در محدوده پیرامونی شهر توسط سازمان حفاظت محیط زیست برخورد شدیدی صورت می‌گیرد.

شهرداری‌ها نسبت به جلوگیری از سوزاندن زباله، شاخ و برگ درختان و ضایعات،کاهش و یا جلوگیری از فعالیت‌های عمرانی در سطح شهر که سبب تشدید آلودگی هوا می‌شود و همچنین تقویت ناوگان حمل و نقل همگانی شهری با کنترل سلامت کامل خودرو و ممنوعیت فروش مجوز روزانه ورود به محدوده طرح ترافیک و جلوگیری از روشن ماندن اتوبوس و مینی بوس ها در پایانه ها و ترمینال های مسافربری نظارت ویژه‌ای داشته باشند.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: آلودگی هوا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۱۱۷۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم اتخاذ تدابیر لازم برای جلوگیری از بروز خسارات ناشی از کم‌آبی

ایسنا/مازندران معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای مازندران با اشاره به پیش‌بینی بروز تنش آبی در نزدیک به ۳۲ هزار هکتار از کشتزارهای سراسر استان گفت: هرچند که در بارش‌ها، امسال شرایط بهتری نسبت به سال گذشته داریم، اما با توجه به افزایش میانگین دمای هوا و افت برخی شاخص‌های منابع آبی نسبت به درازمدت، همراهی مردم و به ویژه کشاورزان برای جلوگیری از بروز خسارات ناشی از کم‌آبی ضروری است.

کشاورزی یکی از مهمترین بخش‌های اقتصادی کشور است چراکه تأمین امنیت غذایی را در بر دارد، در این میان مازندران بعنوان قطب کشاورزی کشور نقش مهمی در این حوزه ایفا می‌کند.

تعیین قیمت خرید تضمینی برنج، سختی کاشت، داشت و برداشت محصول، افزایش دستمزد کارگران، نبود کودهای شیمیایی مورد نیاز و افزایش قیمت‌ها در این بخش، واردات برنج در هنگام برداشت و فروش محصول، بخشی از دغدغه‌های شالیکاران مازندران است که در چند سال اخیر مشکل کم‌آبی دغدغه جدیدی است که به مشکلات کشاورزان اضافه شده است زیرا پایه و اساس کشاورزی، وجود آب مورد نیاز است.

کشاورزی سنتی با کشت محصولات آب‌بر در حالی در مازندران ادامه دارد که  تنش آبی هرساله دغدغه شالیکاران است.

با توجه به افزایش تنش آبی در استان کارشناسان پیشنهاد اصلاح الگوی کشت دارند، مسئله‌ای که به سبب نبود قانون در زمینه الگوی کشت به یک ضعف در اجرای این برنامه مهم و راهبردی تبدیل شده است.

همچنین راهکار برون رفت از مشکلات تنش آبی را به مدیریت مصرف آب و استفاده از سیستم‌های نوین آبیاری، ارقام دانش بنیان، اصلاح نژاد مقاوم در شرایط گرم و کم آبی به کشاورزان و نگاه آموزش محور به حوزه کشاورزی می‌دانند.

در بررسی وضعیت آبی استان و اینکه آیا وضعیت بارش امسال جوابگوی حوزه کشاورزی خواهد بود و آیا کشاورزان در فصل کشاورزی سال جاری با تنش آبی مواجه خواهند شد پاسخ متولیان امر به این حوزه را جویا شدیم.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای مازندران در این خصوص اظهار کرد: امسال ذخیره آب در سدهای مازندران ۵۳ درصد افزایش یافت.

حیدر داوودیان افزود: بارندگی مناسب در سال آبی جاری سبب شده که ذخیره آب در سدهای استان نسبت به سال گذشته بیش از ۵۰ درصد افزایش یابد.

وی یادآور شد: مجموع ذخیره آب سدهای استان در حال حاضر به ۲۳۰ میلیون متر مکعب رسیده است که در مقایسه با زمان مشابه سال گذشته ۵۳ درصد افزایش داشته است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای مازندران با اشاره به بارندگی‌های ثبت شده در مازندران طی سال آبی جاری تصریح کرد: از یکم مهر ۱۴۰۲ تا ۷ فروردین حدود ۴۱۰ میلی‌متر بارندگی در مازندران داشتیم که چهار درصد افزایش نسبت به دوره درازمدت را نشان می‌دهد.

وی خاطرنشان کرد: همین بارش‌ها و همچنین ذوب شدن ذخایر برفی بالادست سبب شده آورد رودخانه‌های استان نیز طی این بازه زمانی به یک میلیارد و ۱۵ میلیون متر مکعب برسد، البته در این شاخص هنوز نسبت به دوره درازمدت عقب‌ماندگی داریم و کاهش ۲۰ درصدی وجود دارد.

مولدسازی راهکاری برای تأمین اعتبار طرح‌های زیرساختی

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای مازندران قانون مولدسازی را راهکاری مناسب برای تأمین اعتبار طرح‌های زیرساختی عنوان کرد و گفت: مولدسازی باید در این شرکت برای تأمین اعتبارات مورد نیاز تکمیل طرح‌ها جدی گرفته شود، به ویژه برای سد هراز باید به سمت استفاده از قانون مولدسازی برویم، زیرا با اعتبارات عمومی امکان تامین اعتبار مورد نیاز ساخت این سد وجود ندارد.

 باران اردیبهشت هفت میلیون متر مکعب به ذخیره سدهای استان اضافه کرد

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای مازندران نیز در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: بارش‌های بهاری ابتدای اردیبهشت علاوه بر تقویت سفره‌های زیرزمینی و سیراب کردن زمین‌های کشاورزی و باغ‌ها، حدود هفت میلیون متر مکعب آب وارد مخزن سدهای استان کرد.

سید محمد موسوی خاطرنشان کرد: در سد شهید رجایی تا کنون حدود ۳.۵ میلیون متر مکعب ذخیره‌سازی صورت گرفته و مجموع حجم آب ذخیره شده در این سد از ۷۵.۵ میلیون متر مکعب فراتر رفته است.

وی درباره ذخیره سد آیت‌الله صالحی مازندرانی هم گفت: در این سد نیز از بارش‌های اخیر تا کنون سه میلیون متر مکعب به ذخیره اضافه شده و حجم فعلی آب موجود در مخزن به ۱۳۸ میلیون متر مکعب رسید.

به گفته وی در سایر سدهای کوچک استان نیز با وجود تخلیه سد برای مصرف کشاورزی ذخیره‌سازی مجدد صورت گرفته و برخی از این سدها نیز سرریز داشتند.

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای مازندران با بیان این‌که دبی فعلی رودخانه هراز ۲۴ متر مکعب بر ثانیه است، اظهار کرد: کل حجم آورد هفت رودخانه مهم استان شامل تالار، هراز، چالوس، بابلرود، چشمه‌کیله، تجن و نکارود طی سال آبی جاری، از یکم مهر ۱۴۰۲ تا پنجم اردیبهشت یک میلیارد و ۲۶۰ میلیون متر مکعب بود که ۲۷ درصد نسبت به درازمدت کمتر است.

به گفته وی مجموع بارندگی ثبت شده امسال در مازندران از ابتدای سال آبی تا کنون ۴۶۶ میلیمتر بود که نسبت به درازمدت سه درصد و نسبت به پارسال که  ۳۱۵ میلی‌متر بود ۴۸ درصد افزایش دارد.

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای مازندران با اشاره به پیش‌بینی بروز تنش آبی در نزدیک به ۳۲ هزار هکتار از کشتزارهای سراسر استان اظهار کرد: هرچند که در بارش‌ها، امسال شرایط بهتری نسبت به سال گذشته داریم، اما با توجه به افزایش میانگین دمای هوا و افت برخی شاخص‌های منابع آبی نسبت به درازمدت، همراهی مردم و به ویژه کشاورزان برای جلوگیری از بروز خسارات ناشی از کم‌آبی ضروری است.

ضرورت برنامه ریزی مدیران برای جبران تنش آبی

سرپرست فرمانداری ویژه شهرستان بابل نیز محور اقتصاد استان را فعالیت کشاورزی برشمرد و گفت: نقش مازندران در ارزآوری و تامین امنیت غذایی کشور برکسی پوشیده نیست، لذا ضروریست در تامین نیازهای حداقلی کشاورزان تلاش مضاعف شود.

علی پیرفلک با اشاره به اینکه شایسته نیست کشاورزان دغدغه و مشکل کود، سم و سوخت مورد نیاز کشاورزی داشته باشند، یادآور شد: لازم است در کمترین زمان ممکن این مشکلات مرتفع شود.

سرپرست فرمانداری ویژه شهرستان بابل با اشاره به تنش آبی موجود در حوزه کشاورزی تصریح کرد: به بهانه ایجاد خطر برای حفره‌های زیرزمینی، کشاورزان را از اخذ پروانه چاه‌های کم عمق محروم نکنید بلکه با تشکیل کارگروه، پروانه حفر چاه صادر شود.

وی اظهار کرد: در ۲۵ فروردین سال گذشته ۴۵ متر مکعب دبی رودخانه در هراز بود که بین چند شهرستان بدون ایجاد مشکلی توزیع می‌شد اما این میزان به ۱۱ متر مکعب یعنی به یک چهارم کاهش یافت که تنش آبی را امسال شاهد خواهیم بود.

وی با اشاره به اینکه باید متولیان امر برای جبران تنش آبی منابع آبی جدید برای خود برنامه ریزی و طراحی کنند، گفت: لایروبی آب‌بندان‌ها، لاینینگ انهار، حفر چاه‌های عمیق کشاورزی و برق‌دار کردن چاه‌های کشاورزی از جمله این اقدامات است.

برداشت غیر مجاز و کاهش ۵۰ میلیون متر مکعبی حجم آب‌های زیرزمینی بابل

رئیس اداره امور آب شهرستان بابل نیز با اشاره به اینکه وضعیت بارش در شهرستان بابل نرمال و سدهای ما ۹۶ درصد  پرآب شده و۶۰ درصد افزایش آب داشته است، گفت: ۹۶ درصد مخزن سد البرز پر است که نسبت به پارسال ۶۰ درصد بیشتر و همچنین سد شیاده ۹۸ درصد پر است که نسبت به پارسال ۱۰۰ درصد بیشتر شده است.

جابرصفری افزود: با افزایش آب در رودخانه‌های بابل آبدهی رودخانه حوزه شهرستان در حد نرمال است.

 رئیس اداره امور آب شهرستان بابل از کاهش ۴۰ درصدی آب نسبت به میزان نرمال رودخانه هراز خبر داد و گفت: با کاهش ۴۰ درصدی آبدهی رودخانه هراز نسبت به میزان نرمال خود مواجه هستیم، که با وجود این کاهش امسال با تنش آبی بیشتر مواجه خواهیم بود.

وی یادآور شد: حجم آب زیرزمینی شهرستان بابل به دلیل برداشت غیر مجاز نسبت به حجم نرمال آبخوان ۵۰ درصد (۵۰ میلیون متر مکعب) کاهش داشت که این امر آسیب جدی محسوب می‌شود.

صفری با اشاره به اینکه برای دست‌یابی به حد نرمال میزان آب مناسب، باید جلوی کشت دوم گرفته شود، ادامه داد: با همکاری جهاد کشاورزی، کشت‌های کم آب‌بر جایگزین کشت دوم  شود.

رئیس اداره امور آب شهرستان بابل با اشاره به اینکه ۹۷ آب‌بندان‌ آبگیری شده و وضعیت خوبی دارد، یادآور شد: بیشترین تنش آبی شهرستان از حوزه دشت هراز است که در مجموع برای پنج شهرستان۲۳۰ میلیون مترمکعب کمبود آب داریم.

وی افزود: اگر سد مخزنی هراز که حدود ۳۵۰ میلیون متر مکعب ظرفیت دارد احداث شود تمام مشکلات شهرستان‌های همجوار حل می‌شود.

صفری خاطرنشان کرد: ۲۷ هزار حلقه حفر چاه غیرمجاز داشتیم و برای هشت هزار حلقه چاه پروانه صادر شد.

وی ادامه داد: برابر آماربرداری سال ۱۴۰۰ حدود ۲۷ هزار حلقه چاه غیرمجاز در شهرستان شناسایی شد و از سال ۱۳۹۸ تا کنون حدود هشت هزار حلقه چاه تعیین تکلیف و برای آنها پروانه بهره برداری صادر شده است.

صفری با بیان اینکه با تجهیز ۱۰ حلقه چاه عمیق می‎توان مشکل تنش آبی لاله آباد و بخش مرکزی را حل کرد، گفت: چاه‌های عمیق شهرستان جهت تجهیز، بررسی و اولویت سنجی شده‌اند که ۱۰ حلقه چاه دارای اولویت اول برای تجهیز معرفی و در صورت تجهیز این چاه‌ها بخشی از مشکلات کم آبی در بخش لاله آباد و مرکزی حل خواهد شد.

وی همچنین از وجود ۱۶۶ سردهنه در بابل خبر داد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تدابیر لازم برای جلوگیری از خسارت به عشایر اندیشیده شود
  • لزوم خودداری شهروندان خوزستانی از تردد غیرضروری در هنگام بارندگی
  • خودداری شهروندان خوزستانی از تردد غیرضروری در هنگام بارندگی
  • ساماندهی کودکان گل فروش اطراف بهشت زهرا / فعالیت پیک موتوری برقی در بازار تهران
  • ساماندهی کودکان گل فروش اطراف بهشت زهرا (س) / فعالیت پیک موتوری برقی در بازار تهران
  • خودداری شهروندان ازخریدتخم‌مرغ‌های نگهداری شده در یخچال واحد‌های عرضه
  • برگزاری آزمون استخدامی «معلم پرورشی» و «ورزش»؛ فردا جمعه/ ۱۹ هزار مربی اول مهر وارد مدارس می‌شوند
  • برگزاری آزمون استخدامی «معلم پرورشی» و «ورزش»؛ فردا/ ۱۹ هزار مربی اول مهر وارد مدارس می‌شوند
  • دستگاه های اجرایی البرز به حالت آماده باش درآمدند
  • لزوم اتخاذ تدابیر لازم برای جلوگیری از بروز خسارات ناشی از کم‌آبی